Inženirstvo nas povezuje
Akademija strojništva 2018

Mreženje in s tem povečevanje lastne socialne mreže je veščina uspešnih, zato v Zvezi strojnih inženirjev Slovenijesledimo pozitivnim zgledom in z organizacijo Akademije strojništvavzpodbujamo mreženje strokovnjakov znotraj stroke ter tako prispevamo k tesnejši povezljivosti znanstvene in gospodarske sfere ter študentov strojništva. Nagrajenci so tudi letos dokazali, da jeekipa zelo pomembna za uspeh, saj je le s povezovanjem, sodelovanjem ter ustreznim pristopom moč doseči preboj na domačem in tujem tržišču. 

Letošnja volilna komisija je izvolila 4 nagrajence: nagrado za globalno prodornost slovenskega inženirstvasta prejela gospod Ivan Kralj, direktor podjetja Arexiz Šentjerneja, ter dr. Jure Knez, direktor podjetja Dewesoftiz Trbovelj. Za dolgoletno ter bleščečo akademsko kariero na področju inženirstva sta bili podeljeni nagradi za življenjsko delo akad. dr. Igorju Emriju in prof. dr. Francu Koselu s Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani.

Za izstopajoče dosežke smo podelili tudi priznanja: mag. Vili Malnaričje prejel priznanje za sodelovanje v številnih inovatorskih projektih podjetja TPV, doc. dr. Tomaž Požarpriznanjeza najbolj prestižno objavo na področju strojništva v letu 2018. Podeljeni sta bili tudi 2 priznanji perspektivnima študentskima ekipama, ki sodelujeta v projektu Formula Študent, to sta ekipa Grand Prix Engineering Univerze v Mariboruter ekipa Superior Engineering Univerze v Ljubljani. V okviru Akademije strojništva je potekala tudi Poster sekcija, kjer se je predstavilo prek 60 posterjev kot prikaz sodelovanja gospodarstva s fakultetami. Izbran je bil najboljši poster z naslovom Lasersko daljinsko varjenje s sprotnim 3D sledenjem zvarnega spoja in krmiljenjem moči, avtorjev Matjaža Kosa, Ariha Arka, dr. Huberta Koslerja, izr. prof. dr. Matije Jezerška.

Vez med inženirstvom in kulturno-zabavnim programom so stkali zasedba DʼZombies, Katrinas ter F&B Acrobatics. Prireditev je povezovala gospa Eva Longyka Marušič.

Gradiva:

Posnetek celotnega dogodka je na voljo
TUKAJ >>.

Video gradiva nagrajencev so na voljo
TUKAJ >>.
Revija Svet strojništva s programom in posterji je na voljo
TUKAJ >>.

Fotografije z dogodka so
TUKAJ >>
.

Spoštovani inženirji,
z vašo pomočjo nas Akademija strojništva združuje, saj skupaj zmoremo več.

prof. dr. Iztok Golobič
predsednik
Zveza strojnih inženirjev Slovenije

OGLEJTE SI AKADEMIJO STROJNIŠTVA 2018